Backpacken in Thailand

Backpacken in Thailand biedt ongekende mogelijkheden. In Thailand vind jij veel bezienswaardigheden, een prachtig landschap en voordelige overnachtingen en heerlijk eten.  De over het algemeen goede infrastructuur maakt het voor jou nog makkelijker om te backpacken, ook het aantal mensen wat Engels spreekt is relatief hoog, dit maakt het natuurlijk erg toegankelijk. Of je nou wilt duiken in (link) Koh Tao, de jungle in wilt in Chiang Mai (link) of een bruisende hoofdstad, Bangkok(link) wilt meemaken die van alles te bieden heeft. 

Kosten backpacken Thailand

Tijdens het backpacken in Thailand, begint de reis in Bangkok, het vliegticket naar Thailand is zo geboekt. Het is voor zo’n verre bestemming een betaalbare vlucht naar Bangkok(link wtc/vliegtickets) vanaf 425 euro. Ook worden er vaak acties gedaan om naar Bangkok te vliegen, omdat het zo’n populaire wereldbestemming is. Het kan soms handig zijn om te kijken om te reizen vanaf Frankfurt of Brussel. (link wtc/vliegtickets)

Reken er op om in Thailand een stuk goedkoper uit te zijn dan in Nederland. Je koopt hier al een biertje voor een euro. Voor enkele euro’s heb jij een heerlijke maaltijd in zowel een restaurant als op de straat zelf. Gemiddeld ben je niet meer dan 10/15 euro per dag kwijt aan eten en reizen.

Vervoer Thailand

In tegenstelling tot Nederland is het vervoer hier erg goedkoop. Dit geldt overigens voor de meeste landen in Azië. Wanneer je in grotere steden bent, adviseren wij om gebruik te maken van de Tuk Tuk. Dit ziet er uit als een soort fietstaxi in Amsterdam alleen dan met een motor. Deze zijn niet te missen in de steden! 

In Thailand is het heel gewoon om van eilanden te hoppen met een longtail boat. Dit is een typische Thaise boot.

Natuurlijk kan jij ook een brommer  huren om zelf te bepalen wanneer jij wat gaat doen. 

Wil jij langere afstanden reizen is het handig om een buspas(link bedrijf) te nemen. Thailand kent een goed en modern busnetwerk. De verbindingen tussen grote steden onderling als in de stad zelf zijn goed. Wel raden wij het aan om een lijnbus te nemen wanneer jij een grotere afstand wilt overbruggen. Zowel bustickets als treintickets zijn te verkrijgen bij verschillende stations of reisbureaus. (link bus)

Het is vanuit Bangkok goed mogelijk om met de trein(link https://12go.asia/en/thailand  ) de ‘Northern Line’ te nemen. Deze trein brengt jou naar Chiang Mai, een bekende bestemming voor jullie.

Vind jij de afstand te groot worden vanuit Bangkok naar het Noorden of Zuiden? Ga dan voor een vliegticket. Deze tickets zijn over het algemeen héél scherp geprijst. (link website)

Accommodaties Thailand

In Thailand kan overnachten heel goedkoop zijn. Er zijn hier zelfs plekken waar jij voor 5 euro kan overnachten, hier moet je alleen niet rekenen op een goed bed en een warme douche. Ben jij bereid om enkele euro’s per nacht extra uit te geven is er al een groot verschil. Het zal op deze manier nog steeds goedkoop blijven.  Het is handig om in Thailand de eerste 2 dagen vast te leggen om te herstellen van jouw vlucht en dit direct te boeken.(link) Wanneer jij rondreist kan jij alles van te voren makkelijk reserveren op bijvoorbeeld(link booking.com) 

Natuurlijk kan je ook voor extra luxe gaan. Er zijn prachtige hotels en huizen/villa’s te huren. Natuurlijk kan dit geen kwaad om dit een keer te doen met de backpackers die jij daar ontmoet. (link om te doen) Het voordeel om dit zo te doen is omdat het annuleren vaak nog kosteloos is.

Natuurlijk hebben wij een aantal aanraders. Lees hierover meer in ons stuk waarmee we je meenemen door onze hele reis!

Valuta

In Thailand wordt er betaald met Thaise Baht (THB). De koers hiervan is op dit moment (…) dit is (gunstig/niet gunstig). Wij raden aan om in Thailand zo veel mogelijk te doen met je creditcard of de oplaadbare versie van VISA. (linkje) Verder is contant geld erg gebruikelijk in Thailand. Er zijn veel pinautomaten te vinden alleen is het niet overal mogelijk om hier met een pinpas geld op te nemen, wel met een creditcard. Ook betaal jij bij veel automaten een bedrag van 4/5 euro bovenop het bedrag  wat jij gaat pinnen. Wanneer jij dus pint uit een automaat, doe dit dan alleen bij grotere bedragen om steeds die 4/5 euro extra te voorkomen.