Backpack route Thailand

Backpacken in Thailand kan op veel verschillende manieren. Wij raden het aan om te beginnen in Bangkok en vanaf hier te kiezen voor een door jou gekozen prettige route. Doordat Bangkok de plek is waar je vrijwel altijd zal beginnen of moeten eindigen, betekent het niet dat het vervelend is. Integendeel zelfs, Bangkok is een bruisende stad die jou direct heel veel over de cultuur van Thailand gaat vertellen.

Welke backpack route in Thailand past bij mij?

Je kan beginnen met de combinatie van Centraal en Noord Thailand of ga je voor de combinatie van Zuid Thailand in combinatie met de vele eilanden?

Begin je met de route van Centraal en Noord Thailand, dan start je in Bangkok en ga je vanzelf noordelijker. Vanuit Bangkok zal je richting Ayutthaya gaan, dit was de voormalig hoofdstad van Thailand. Daar zal je verder gaan naar het bekende Chiang Mai waar heel veel leuke trips en excursies van te plannen zijn. Uiteindelijk zal je afsluiten in het echte hippie dorp Pai.

Natuurlijk kan je ook meteen beginnen aan een backpack route van Zuid Thailand en de prachtige eilanden opzoeken. Alleen raden wij je aan om vanuit het Noorden lekker naar het Zuiden te gaan. Dat doe je door een vliegticket te boeken van Chiang Mai naar Koh Tao. Hierna zal je de eilanden als Koh Phi Phi, Koh Phangan (bekend van de full moon party), Krabi, Koh Lanta en Koh Samui (een van de grootste eilanden) bezoeken. Ook kunnen we Khao Sok National Park niet vergeten. Hier ga je de jungle in en op zoek naar de gekste dieren! Ook hebben de nog het eiland Koh Lipe, dit staat ook wel bekend om de ‘flashpackers’. Alles is hier net even wat luxer en dus duurder, maar wel een mooie afsluiter.