Ha Long Bay

Vanuit Hanoi is Ha Long Bay een van de favoriete plekken om te bezoeken. Wij raden het de backpackers aan om voor Cat Ba te kiezen. Dit is namelijk het grootste eiland in Ha Long Bay en is daardoor ook de perfecte uitvalsbasis. Vanaf dit eiland zijn verschillende boottochten te boeken, vaak gaan deze naar de nog mooiere en rustigere gedeeltes dan de tours die vanuit Hanoi te boeken zijn.

Tijdens onze boottrip.

In Cat Ba vermaak je je zeker een paar dagen. Er is natuurlijk het Cat Ba National Park waar je verschillende wandeltochten doorheen kunt maken. Verder is het leuk om een scooter te huren en zo dit eilandje te verkennen. Let tijdens het huren van een scooter goed op dat alles naar behoren werkt, anders kan je nog wel eens afgezet worden en achteraf een flinke rekening moeten betalen.

Tour met de boot

De tocht laat je meerdere eilanden zien en enkele duizenden gek gevormde rotsen die uit de zee springen. Sommige eilanden zijn dan ook niet bewoond, wat het nog rustgevender maakt. Ook zal je veel vissersbootjes tegenkomen die druk bezig zijn om hun avondeten te vangen. Het zal je dan ook niet verbazen dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat net zoals vele andere gebieden in Azië en Australië.

Accomodaties Ha Long Bay

De meeste hotels kan je vinden in de plaats Cat Ba. Er heerst hier een groot verschil bij de kamerprijzen. Zo kunnen ze in het hoogseizoen wel het dubbele kosten ten opzichte van het laagseizoen. Het is dus zeker aan te raden om van te voren een kijkje te nemen. Ook kan je op een boot verblijven in Ha Long Bay wat zeker aan te raden is, maar wel prijziger.

Onze slaapkamer tijdens het overnachten op de boot.