Hanoi

De stad waar we onze route beginnen, dat ook de hoofdstad is van Vietnam. Hanoi is alleen net niet de grootste stad van Vietnam dat is namelijk Ho Chi Minh. Het is een bruisende stad die vol met leven zit, maak hier alvast kennis met echt authentiek Vietnamees eten. Wanneer je buiten eet zal je merken hoeveel brommers er wel niet op straat rijden, die samen nog al wat lawaai maken. 

Voor goede musea ben je op de juiste bestemming in Hanoi. De Hoa Lo gevangenis is zeker een plek die je bezocht moet hebben. Hanoi was van oorsprong van de Fransen vroeger. Deze gevangenis werd vroeger gebruikt om Vietnamese politieke gevangen vast te houden. 

Wanneer je klaar bent met dit museum of een van de vele andere waan je dan naar het Hoi Kiem meer. Dit is een van de rustige plekjes waar je even kunt bijkomen van het verkeerschaos van Hanoi. Andere rustgevende plekjes zijn bijvoorbeeld Thong Nhat Park, West Lake of Hoan Kiem Lake. 

Iets wat wij je zeker aanraden is om een streetfood tour te doen. Op deze manier maak je zoals gezegd alvast kennis met het heerlijke eten. Voor een paar euro heb je op deze manier heerlijk eten. Het leuke hieraan is dat een local je naar verschillende locaties brengt en je vertelt over hoe zij zelf leven en hoe de gerechten zijn ontstaan en bereid. Zo kan jij ze later thuis maken voor je vrienden of familie.

Overnachten in Hanoi

Omdat het je eerste nacht is, raden wij je zeker aan om alvast jouw slaapplek te boeken. De meest prijs vriendelijke locaties vind je hier (linken). Wij raden je aan om in het oude gedeelte van de stad te overnachten. Hier vind je de meeste guesthouses en hostels. In dit gebied ontmoet je ook de meeste backpackers.