Hoi An

Hoi An is een van de weinige steden in Vietnam die onaangetast is gebleven tijdens de oorlog. Het centrum is op deze manier extra uniek en grotendeels intact gebleven. Ook hier staat weer het centrum op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een van de herkenningspunten van  de stad is de ouderwetse overdekte houten brug. Zo beschikt Hoi An nog over een strand en veel meer leuks.

Iets buiten Hoi An liggend nog twee stranden. Helaas is hier niet altijd de mogelijkheid om te zwemmen, maar het is natuurlijk wel fijn en lekker om een dagje wat anders te gaan doen. De stranden heten Cua Dai en An Bang. Er bevinden zich ook genoeg tentjes in de buurt waardoor je er gemakkelijk een dagje lekker kunt hangen.

Cham Island ligt net voor de kust van Hoi An. Dit is een prachtig eiland waar je verschillende mooie stranden kunt vinden. Vanaf hier is het ook nog mogelijk om terug te gaan in de avond, maar je kan ook daar overnachten of nog verder gaan naar een ander eilandje in de buurt. Zeker een aanrader.

Hoi An staat als stad bekend om de vele goede kledingwinkels. Je kan hier zowel pakken, jurken en vele andere kleding laten ontwerpen en op maat laten maken. Bij een gemakkelijk plan kan het zo de volgende dag of wellicht dezelfde dag klaar zijn. Mocht je nou twijfels hebben, controleer dan even of de zaak waarin je bent daadwerkelijk zo goed is via Google of TripAdvisor.

Het is in Hoi An zeker leuk om een kookcursus te volgen. Deze kookcursussen worden aangeboden door verschillende restaurants. Tijdens deze cursus leer jij echte Vietnamese gerechten maken, zeker leuk als jij thuis eens een etentje geeft. Bij een streetfoodtour in Hanoi heb je dit wellicht al eerder gedaan. De Thuan Tinh Cooking School is een mooi voorbeeld. In de ochtend ga je gezamenlijk de gerechten inkopen op de markt en daarna maak je gezamenlijk een 4 gangen lunch of diner klaar. Ook wordt alles in het Engels uitgelegd zodat je het meteen goed onthoudt. 

Het eten is fantastisch in Hoi An. Ga hier zeker lekker uiteten bij een van de verschillende restaurantjes die er zijn. Er bevindt zich in Hoi An zelfs een echte Nederlandse snackbar genaamd: Jim’s Snackbar. Dus mocht je zin hebben in een patatje oorlog tijdens je backpackreis, zit je zelfs hier goed na al het heerlijke Vietnamese eten.

Meer iets grappigs, maar zeker leuk om te doen als je een kattenliefhebber bent: Ga naar Jack’s Cat Cafe. Het is een kruising tussen een cafe en kattenopvang in een. Tijdens je lekkere kop koffie, of wat anders zie je tientallen katten rondlopen. Het geld wat jij hier betaald gaat geheel ten goede aan de opvang. Dus wanneer je de reis uitstekend wilt beginnen, is dit de plek om te starten voor je in Hoi An.

Natuurlijk moet je ook overnachten in Hoi An. Er zijn hier verschillende leuke hostels voor te vinden. Er zijn hier vele middenklasse hotels te vinden en het is handig om hier alvast van te voren te reserveren, zodat je nooit te veel betaald.