Hué

De voormalige hoofdstad van Vietnam was Hue. Het is een stad waar nog veel van de oorlog is terug te vinden. Er zijn ook een aantal oude gebouwen flink beschadigd, maar deze zijn ze gelukkig steeds meer aan het restaureren. Zelfs het historische centrum van Hue is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De Tu Cam Thanh; de Verboden stad, is de bekendste plek om te bezoeken. Vroeger was dit historische centrum alleen beschikbaar voor de keizerlijke familie. Tegenwoordig is het dus open terrein voor iedereen.

Overnachten in Hue is zo geregeld. Vooral aan de zuidkant van de rivier vind jij de beste hostels. Door het grote aanbod is er veel beschikbaar in Hue.

Ten zuiden van Hue liggen namelijk de Keizerlijke graven. Deze tombes zijn stuk voor stuk prachtiger. Zo wilde elke keizer graag zijn voorganger overtreffen en zo werden de een nog mooier dan de andere tombe gebouwd.

Iets buiten het centrum ligt de Thein Mu Pagoda. Dit is veruit de bekendste tempel van Hue.

De Song Huong rivier, ofwel de Parfumrivier. Wanneer je Hue bezoekt, moet je zeker een boottocht per drakenboot over deze rivier doen. Tijdens het varen kom je verschillende vissers tegen en zie je prachtige oevers. Een ander voordeel is dat bij de tocht vaak een bezoek een de Thein Mu Pagoda en het dorpje Thuong Hai is inbegrepen.  Hierboven hadden we daar al het een en ander over verteld.

Vinh Moc tunnels liggen dan wel echt op een uurtje of 2 rijden vanuit Hue, maar dan heb je ook wat. Deze tunnels zijn wat dat betreft hetzelfde als die in Ho Chi Minh (doorlinken) alleen is het hier wat onbekender. Doordat ze in Ho Cho Minh zo bekend zijn, is het daar automatisch ook een stuk toeristischer. Er is ook een optie om het als tour te boeken vanuit Hue, waarmee je ook nog een aantal oorlog gerelateerde plekken bezoekt. 

En als laatst hebben we natuurlijk het verlaten waterpark. In dit waterpark werd in 2004 nog 3 miljoen gestoken, maar het werd nooit afgebouwd. Nu vind je dus een verlaten park midden in het begin van de jungle.