Mui Ne

Een heerlijke rustige plaats van ongekende schoonheid. Dat is een goede omschrijving voor Mui Ne. Mui Ne heeft een super klimaat wat het vooral heel aantrekkelijk maakt voor surfers. De beste surfspots van Vietnam zijn dan ook hier te vinden. Door het fijne klimaat zal je hier vele mooie zandduinen, (palm)bomen en verschillende stranden tegenkomen. Ook hier wordt hard gewerkt om de meest luxe hotels te bouwen zodat er toeristen van wereldwijde komaf kunnen komen. Gelukkig is het moment nog niet zo ver dat de toeristen daadwerkelijk komen, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

De witte en rode zandduinen in Mui Ne zijn verschrikkelijk mooi. Het mooiste moment om ze te bezoeken is vroeg in de ochtend of op het moment dat de zon ondergaat. Huur bijvoorbeeld een quad op de witte zandduinen en ga op de rode zandduinen sandboarden. Sandboarden is een soort van snowboarden, maar dan op zand in plaats van in de sneeuw. 

Watersport is zoals eerder omschreven een van de redenen dat het zoveel surfers trekt. Maar surfen is niet het enige, doordat er zo weinig regen valt komen er ook steeds meer kiteboarders. Laten we ook zeker niet de verschillende sportieve activiteiten op het strand niet vergeten om te benoemen. 

Accomodaties Mui Ne

In Mui Ne zijn verschillende mooie hostels te vinden.  Het leuke is dat de hostels hier vaak ook nog een zwembad hebben en er een hele goede sfeer heerst onder de backpackers. Het is zeker handig om hier van te voren te boeken zodat jouw hostel niet volgeboekt is op het moment van aankomst.