Ninh Binh

De grootste stad van de provincie met dezelfde naam. Ninh Binh staat er vooral om bekend als uitvalsbasis om andere prachtige plekken in en rondom te bezoeken.

Bezoek bijvoorbeeld de Tam Coc. Dit is het hoogtepunt van Ninh Binh zelf. Het wordt veelal vergeleken met Ha Long Bay, alleen dan op het land en wat kleiner. Het bestaat namelijk uit allemaal reusachtige karstbergen. Alleen worden de bergen hier omringt door groene natuur in plaats van de zee. Voor vele is dit nog mooier dan Ha Long Bay.

De Trang An boottocht is ook iets wat wij zeker aanbevelen. Je zal hier alleen wat minder groen tegenkomen en wellicht minder mooie foto’s maken dan bij de Tam Toc tocht. Wel is het een goed alternatief en een leuke dagactiviteit. 

De pagodes zijn zeker iets om te bezoeken. Denk hier met name aan de grotten van Bich Dong. De weg die je naar de grotten toe aflegt is al fantastisch. Eenmaal aangekomen, is er een prachtige toegangspoort en een prachtige pagode omringt door groen. De Bai Dinh Pagode is nog iets indrukwekkender uiteindelijk.

Accomodaties in Ninh Binh

Overnachten in Ninh Binh is zo geregeld. Er komen hier nog niet veel toeristen waardoor er een aanzienlijk aanbod is en de prijzen (nog) laag liggen. Je boekt hier gemakkelijk van te voren een mooie kamer, inclusief alle benodigde faciliteiten.