Blue Lagoon

Omdat de Blue Lagoon een hele belevenis is zullen wij een aantal tips delen met jullie voordat je erheen gaat. Je verdient ook wat ontspanning en rust na je backpack route door IJsland.

  • Neem je handdoek en slippers mee
  • Een badjas huren of meenemen hoeft niet
  • Gebruik de gratis cremespoeling en gezichtsmasker
  • Let op je sieraden
  • Ga zo laat mogelijk op de dag!

Het door de hele wereld begeerde geothermische bad, ligt middenin een lavaveld waar prachtig lichtblauw water in zit wat een temperatuur heeft van rond de 40 graden Celsius. Ook staat de Blue Lagoon erom bekend dat het water rijk is aan mineralen en sillicaten, wat weer een helende werking kan hebben. Sommige mensen zweren er zelfs bij dat het water je totaal geneest van ziektes, maar daar denkt iedereen natuurlijk anders over.

Neem je handdoek en slippers mee

In de Blue Lagoon kan je van alles huren, maar dit is aan de dure kant. Daarom raden wij het je aan om je handdoek en slippers zeker mee te nemen. Dit zal natuurlijk niet het eerste zijn waar je over nadenkt als je naar een land toegaat wat niet bekend staat om de zon en strandtemperaturen. Zo zullen je handdoek en slippers erg van pas komen tijdens je trip door IJsland, want in vrijwel elke plek waar je wilt duiken of zwemmen zal je ze nodig hebben en scheelt dit kosten om te huren.

Een badjas huren of meenemen hoeft niet.

Er zal altijd gevraagd worden of je een badjas wilt huren, maar dit is echt niet nodig doordat je zo warm bent door het water. Wanneer je slim bent, sla je natuurlijk gewoon een handdoek om wat je weer wat bespaart voor later. Natuurlijk kan je ook een badjas vanuit je hotel/hostel meenemen als je er daarna weer terugkeert.

Gebruik de gratis cremespoeling en gezichtsmasker

Door het water dat zo rijk is aan mineralen en silicaten, kan het voorkomen dat je gezicht en je haar net wat anders aanvoelen. Maak dus goed gebruik van de doucheruimtes waar ze je voorzien van goede cremespoeling zodat je haar mooi blijft en niet anders aanvoelt. Verbaas je ook niet over de vele witte gezichten die je tegenkomt, veel mensen nemen namelijk net als wat wij je aanraden een gratis gezichtsmasker. Het masker zal een heerlijke werking hebben en zal je later bevallen, zeker als jij daarna het vliegtuig instapt. 

Let op met je sieraden

Door al het zwavel wat zich in het water bevindt in de Blue Lagoon kan het voorkomen dat je sieraden verkleuren. Het gebeurd voornamelijk met zilveren sieraden, wat natuurlijk erg zonde is. Uiteindelijk krijg je wel met zilverpoets alles terug naar dezelfde staat, maar toch is het handig om er rekening mee te houden als je het kan voorkomen. 

Wil je drukte vermijden en vlieg je in de avond?

Probeer zo laat mogelijk op de dag naar de Blue Lagoon toe te gaan, er zullen dan altijd minder mensen aanwezig zijn. Wanneer jouw vlucht ’s avonds laat pas gaat, is het heerlijk om vanuit de blue lagoon richting de luchthaven te gaan. Je zal nog nooit zo ontspannen het vliegtuig zijn ingestapt, zeker een aanrader wat ons betreft.