Reykjavik

Eenmaal aangekomen in deze gezellige, maar toch rustige stad zie je hoe relaxed alles en iedereen hier is. In de stad bevinden zich veel sfeervolle winkels en ook lekkere restaurants waar voornamelijk vis wordt gegeten. In Reykjavik zijn veel bezienswaardigheden te zien voor backpackers. Denk aan het Nauthólsvik strand. Dit is het enige strand in Reykjavik waar je mag en lekker kan zwemmen. Doordat er hier vanuit het land zelf warm water in de zee wordt gepompt, is de temperatuur aangenaam. 

Een andere leuke manier om Reykjavik te ontdekken is door een bijzondere boottocht te maken wat echt een bijzondere ervaring oplevert. Tijdens deze boottocht ga je verschillende walvissen en dolfijnen spotten. Na afloop van de boottocht kan je een lekkere fish en chips scoren in de haven. 

De Blue Lagoon is ook echt iets waar Reykjavik om bekend staat. Alleen raden wij je aan dit lekker als laatste te doen om zo helemaal tot rust te komen. Tot slot van rekening ga je natuurlijk nog veel meer bezoeken en waarom zou je niet als laatste relaxen? 

Accomodaties om te overnachten in Reykjavik zijn