Vik

We nemen je mee vanuit Reykjavik naar Vik. Vanaf hier vertrek je naar Seljalandfoss, Skogafoss & Kirkjufjara.

Eenmaal in het iets zuidelijkere in IJsland kom je de prachtige Seljandfoss tegen. Dit is een prachtige waterval waar je helemaal onderdoor kan lopen die op ongeveer 125 kilometer van Reykjavik ligt. Het gevoel wat je krijgt om er onderdoor te lopen is overweldigend. Je ziet het water helemaal langs je heen storten naar beneden.

De volgende waterval die we tegenkomen is de Skogafoss, deze ligt weer 30 kilometer van de Seljandfoss. Deze waterval is wel 60 meter hoog en 25 meter breed. Dat is bijna de helft van een voetbalveld, stel je dat maar even voor. Wat deze waterval nou zo bijzonder maakt, is dat je de waterval helemaal van bovenaf kan aanschouwen.

Weer 30 kilometer verder vinden we Kirkjufjara. Kirkjufjara staat bekend om zijn zwarte stranden die omgeven zijn door hoge rotsachtige kliffen. Beklim een van de vele kliffen om een adembenemend uitzicht te krijgen over de prachtige zwarte stranden. 

Overnachten is het beste om te doen in Vik. Van hieruit kan je de volgende dag weer goed door naar de volgende bestemmingen. Ook ligt het erg goed om je backpack route van IJsland door te zetten.