Albany

Dit is een oude havenplaats met een rijke historie, dit valt ook af te lezen aan de vele gebouwen en musea die er zijn. Iets zuidelijker van het stadje ligt een eiland genaamd Torndirrup, dit is een schiereiland. Hier zie je de zee hard op de rotsen knallen, waardoor dit een mooi effect oplevert. Tijdens de zonsondergang ziet dit er extra mooi uit! Ook staat Albany bekend om het onderwaterleven en het spotten van walvissen. Het is een stad die veel te bieden heeft en waar je ook nog voor een vriendelijk prijs kan overnachten.

Walvis spotten Albany

Albany ligt aan de zuidkust van West Australië. Door de stroming die hier plaatsvindt maakt het een extra mooie plek om walvissen te spotten. Zo kan je in Perth walvissen spotten van September tot Oktober, maar in Albany is dat net wat anders. Hier is het mogelijk om van Juni tot Oktober zowel bultrug als zuidkaap walvissen te spotten. Ze paren hier namelijk langs de kust. Het zal je dan ook niet verbazen dat er voorheen hier veel op walvissen werd gejaagd. Dit is gelukkig verboden sinds 1978. Nu kan je wel hele leuke tours boeken om ze te spotten. Oktober blijft wel de meest zekere maand om ze te spotten.

Het onderwaterleven

Mede dankzij het gezonken schip HMAS Perth, is het zo’n geliefde plaats om te duiken. Dit is een oud oorlogsschip wat enkele tientallen meters lang is wat gezonken is. Doordat hier allemaal dieren en natuur is gaan huisvesten, geeft het een fantastische indruk! Zo zal je vele verschillende dieren tegenkomen zoals zeeleeuwen, exotische vissen en zijn er ook nog walvishaaien.

Accomodaties Albany

De beste plaats om te verblijven is het 1849 Backpackers Hotel. Hier zal je veel mede backpackers vinden. Let wel op dat je op tijd boekt, aangezien er niet heel veel alternatieven zijn.