Fremantle

Fremantle ligt hemelsbreed maar 15k van Perth af, maar met de auto, bus, of ander vervoersmiddel is het toch al snel 20km. Fremantle is zeker een bezoek waard. Je vindt hier veel oude koloniale gebouwen en er zijn ook heel wat monumentale panden te vinden.

Fremantle als stad ademt het relaxte hippie sfeertje waardoor jij je er zeker thuis zult voelen. Wat ook leuk is dat in de middag hier de mensen gezamenlijk lunchen, van jong tot oud, van backpacker tot toerist en huidige inwoner. De sfeer zal erg gemoedelijk aanvoelen. De plekken aan het water, waar de zon ook vrijwel altijd schijnt, zorgen ervoor dat je ook op genoeg plekken lekker kan ontspannen, een biertje drinken of om uitgebreid te dineren.

Fremantle Prison

Van 1850 tot 1855 moesten gevangenen hun eigen gevangenis bouwen. Gek genoeg ontsnapte ze niet achteraf. Dit is een van de trekpleisters van het deze plaats. In het jaar 1991 sloot de gevangenis. Later nam UNESCO de gevangenis op in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nu kan je er een rondleiding krijgen die je met een klein bootje begeleidt door de tunnels die ondergronds liggen.

Terug naar Perth

Wij raden het aan om te overnachten in Perth. Hier zal je veel meer leuke hostels vinden en het is slechts op 20 minuten afstand.