Perth

Een moderne en zonnige stad. Er is hier veel hedendaagse architectuur, maar ook zijn er nog de historische panden van vroeger aanwezig. De inwoners van West Australië verzekerde ons ervan dat inwoners van Perth top zijn. Dit blijkt ook uit hoe mensen hierop reageren op onze website. Natuurlijk hebben wij nog een aantal tips die jij zeker moet doen wanneer jij in Perth bent.

Tips Perth

Surfen Perth

In Perth doe je er goed aan om naar de bekende plaatsen zoals Scarborough, Cottesloe en Triggs Beach te gaan. Dit zijn dan wel de drukkere plekken. Wil je nou in alle rust leveren surfen? Ga dan naar de Secret Harbour!

Fietsen rondom Swan River

Dan ben je zo ver van Nederland verwijdert en dan kan je toch op je oude gewoontes terugvallen; fietsen. In de stad liggen genoeg fietspaden wat het erg fietsvriendelijk maakt. Dit in tegenstelling tot andere steden in Australië. Wij raden aan om vanaf de Perth Zoo een fiets te huren, vandaar rondom het Kings Park and Botanic Gardens te fietsen en uiteindelijk een rondje om de Swan River. In het Kings Park vind je prachtige bloemen en honderden verschillende soort planten.

Spot een walvis

Humpback Highway vind je voor de kust van Perth. Op deze plek komen elk jaar enkele 10.000en walvissen langs. De beste periode om walvissen te spotten is van begin September tot eind Oktober. Met wat geluk lukt het ook nog in November.

Accomodaties Perth

De plek waar de meeste hostels zijn is het gebied Northbridge. Dit is een heel backpack vriendelijk gebied, waar je zeker veel mede backpackers zal vinden. Wel zo gezellig wanneer jij je reis gaat vervolgen!